Skriv ut pdf 

 

Vi har nu bott ännu ett år i Preston, Connecticut. Vårt gula hus med vinylpanel blir alltmer inbott och vi fortsätter att lära oss om det amerikanska samhället. Ulf strävar på med sina utmanande arbetsuppgifter där resandet har varit kraftigt inskränkt efter våren. Men Ulf hann med bland annat en tripp till Tokyo, som kröntes med ett besök på Hard Rock Café. Ulf var också iväg på en veckas fiske med f.d. arbetskamrater till norra Kanada – stoltserade med den största gäddan...
 
Det har blivit massor med promender för Ann-Kristin i omgivningarna tillsammans med grannfrun Chantal och vi har haft många trevliga samtal. Annars fortsätter Feldenkraisträningen i New York nästan en gång i månaden. Då bor jag på hotell av varierande kvalitet mest nätter har det blivit på ett katolskt drivet hotell, Leo House. Det ligger nära Feldenkraisinstitutet och kostar bara $90/natt. Men det är inte lyxigt precis bara det man behöver och det är tyst.
 
Trädgården kan snart kallas trädgård med två rabatter framför huset och två andra bakom. Det är inte bara att sätta ned spaden och plantera, först måste sten brytas bort och ny jord köpas in för att man ska kunna sätta något. All sten som grävdes upp i en rabatt på 1½x6 meter, ½ meter djup, behövde ersättas med 6 kubikmeter jord. Stenen kom till god användning, Ulf byggde en rejäl mur av dem. Får se om växterna vi satt finns kvar till våren eftersom rådjuren är flitiga besökare och nyfikna på alla nymodigheter i grannskapet. Nu är det två hus till som är bebodda och de sist inflyttade hade en trevlig fest för oss grannar så vi fick umgås.
 
Linn var med om mycket i år: hon avslutade sitt Traineeprogram på banken, tog dykarcertifikat på Sardinien tillsammans med Erik och gjorde ett mycket uppskattat besök hos forna värdfamiljen i Venezuela. Allting där har ändrats på 10+ år, eller är det minnet?

Den 29:e februari föddes EMIL, vårt första barnbarn! Han såg dagens ljus på Akademiska, precis som mamma Tove, och pappa Mattias var med vid födseln och allt gick bra.
 
Vi var och träffade honom i april- maj och Ulf tog en massa bilder i familjen Hermanssons hus i Östhammar. Det är fascinerande med en ny liten familjemedlem som snällt ler, skriker och sover. Undrar om man någonsin blir mätt på att betrakta honom.
 
Nästa besök var i juli då det var dags för dop och hela familjen fick en chans att träffas och äta Toves goda pajer samt härliga kakor. En riktig familjesammankomst blev det med Linn, Mattias mor och farföräldrar och många från Falun närvarande. Tomas Holdar höll dopet i Östhammars kyrka och det var riktigt högtidligt med farföräldrar Irene och Jan som gudföräldrar.

 Nu ser vi fram emot att fira julen i Östhammar!

              

    

      
önskar Ann-Kristin och Ulf

           e-post: hillgren@sbcglobal.net

web: http://hillgren.us

 

Bild på oss...

        

Photo Galleries | Hem