Skriv ut pdf 

Ni minns kanske från vårt julbrev I fjol (eller om ni följer oss på Facebook…) att vi skulle till Buenos Aires strax innan jul i fjol. Vilket vi gjorde. En perfekt avslutning på vårt 35e bröllopsår. En vecka med mycket tango, härligt sommarväder och ett fantastiskt stadsliv. Vi har ju alltid önskat oss till Argentina ända sedan vi tog tangolektioner I Sverige för många år tangosedan...
Detta år startade intensivt - först var vi till Detroit på bröllop för Jenny Pizzie 1:a januari, ett fantastiskt evenemang med många vänner från Michigan. Och ni skulle se Niagarafallen i vinterskrud… (passeras på vägen från oss till Detroit).

Därefter årets höjdpunkt, den 29:e januari, då Sara föddes (Tove and Mattias stolta föräldrar). Vi tog en tripp till Tobago med Linn, Erik och hans föräldrar, Urban och Brittis i februari, mer strax. Vi fick stanna 24 timmar på flygplatsen i Trinidad på vägen tillbaka pga dåligt väder i New York. Likaledes blev det ett äventyr för AK när hon skulle till Sverige i mars för att ”hjälpa till” med Sara. Hon tog Icelandair via Island och naturligtvis sammanföll det med det första utbrottet av Eyjafjallajökull inte långt från Keflavik, vilket resulerade i stängning av Keflaviks flygplats. Efter en natts väntan i Boston kom hon till Island men bagagefolket hade bestämt sig för att strejka – så det blev en natt på B&B på Island för att vänta på flyg ut nästa dag...Och naturlightvis när hon skulle tillbaka till USA några veckor senare fick vulkanen ett nytt utbrott med välkända konsekvenser för flygtrafiken i Europa. AK hade tur dock som kom iväg från Arlanda bara två dagar senare än planerat.

Veckan i Tobago då – den erbjöd massor av sol, en ötur, snorkling vid härliga korallrev, scuba dyk, kämpatag med en bamse mahi-mahi på fisketur, regnskog, kakaoplantage, mycket vänliga öbor, inte så påstridiga – turistnäringen är inte

 huvudinkomstkälla där (Trinidad & Tobago är ett ganska rikt oljeland) och naturlightvis en mycket trevlig tid tillsammans. Det var extra trevligt att träffa Eriks föräldrar vilket var första gången för Ulf, tänka sig... Under veckan i mars som AK var i Sverige föll rekordmängder av snö i Uppland, vi hade rekordöversvämningar i Connecticut (vårt hus klarade sig torrskodd), Ulf återhämtade sig efter ljumskbråckoperation, det polska planet med president Lech Kaczyński störtade i Ryssland, iPad feber bröt ut (lyckades undvika denna) och Tiger Woods ätervände till golfen utan Elin. Ovanpå detta utbröt BPs oljekatastrof i den Mexikanska golfen….Vilket år!

Vi återvände till Sverige för Saras dop i Östhammars kyrka I maj. Förutom dopet hann vi med takreparation doppå Gräsö med hjälp av Mattias och Jan Hermansson, ett snabbt besök till Falun, och upplevde ett par underbara vårveckor i Uppland. Vi hade bestämt oss för att stanna i Connecticut denna sommar. Sommaren var extra torr och varm, vi fick tillfälle att prova ut några av sand-stränderna i Connecticut. En storm passerade i September, missade vårt närområde men skapade utmärkta förhållanden för valskådning i det efterföljande lugna vattnet. Vi såg en sunfish (klumpfisk - vilket monster) och massor av knölvalar nära båten på vår tur norr om Cape Cod.

AK anmälde sig till en tre terminers massörsutbildning på hösten och blev väldigt upptagen med läxor och prov… Det innebar förstås att hon måste öva mycket på Ulf J. Ulf var också iväg på det årliga fisket till Ontario i augusti - strålande väder, fiske och kamratskap. Kamratskap var också kännetecknet för de 33 gruvarbetarna i Chile som var fångade på 700 meters djup i 10 veckor innan de räddades. Fantastiskt.

Vi ser nu med stor glädje fram emot en jul i Connecticut med Tove och Linn med familjer   

Med dessa få rader vill vi önska er


      
Ann-Kristin och Ulf


e-post: hillgren@sbcglobal.net

web: http://akuhillgren.net

Photo Galleries | Hem